www.tylisos.gr
Σήμερα η Τύλισος αφουγκράζεται τις σύγχρονες προκλήσεις και ανοίγει νέους δρόμους δράσης και προοπτικής στην κοινωνία της πληροφορικής. Προχωράμε με όραμα την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών, τη ριζική ανανέωση και αναδιάρθρωση όλων των πληροφοριών για τις υπηρεσίες και τα πολιτιστικά δρώμενα που προσφέρει ο δήμος μας.
 
19.01.2025
ΕλληνικάEnglish
ΜΕΝΟΥ
ΜΕΛΗ

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων & την Ε.Ε από το Ε.Γ.Τ.Π.Ε. - Π Στα πλαίσια του Ε.Π. «Α.Α.-Α.Υ. 2000-2006» ΑΞΟΝΑΣ 7 Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (Ο.Π.Α.Α.Χ.) Μέτρο 7.9.3
Ιερό Κορφής Πύργου Εκτύπωση E-mail

Αρχαιολογικοί Χώροι στο Δήμου Τυλίσου


Ιερό Κορφής Πύργου


Στην κορυφή του βουνού Πύργος, σε ένα βραχώδες ύψωμα, υπάρχει ένα μοναχικό δένδρο πάνω από το οποίο βρίσκονται ίχνη ιερού της μινωικής εποχής. Ιδρύθηκε μετά το 2000 π.Χ. και ανακαλύφθηκε το 1962 από τον αρχαιολόγο Σπύρο Αλεξίου. Τα πήλινα ειδώλια και τα λατρευτικά σκεύη που έχουν βρεθεί σ’ αυτό το σημείο έχουν μεταφερθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.



Ιερό Κορφής Πύργου


Στα 700 μέτρα μετά την Τύλισο συναντάμε τη διασταύρωση για Μονή. Ακριβώς απέναντι υπάρχει ένας χωματόδρομος, ο οποίος μετά από 4 χλμ. Καταλήγει σε ένα πλάτωμα, με θέα στο οροπέδιο του Στρούμπουλα, το εκκλησάκι του Άι-Γιώργη και το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού, στην κορυφή του απέναντι βουνού. Από εκεί ξεκινάει ένα μονοπάτι, που καταλήγει στο Ιερό Κορφής μετά από 20 λεπτά πεζοπορίας.



ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 
Α. Βασιλάκης, Τύλισος, Έκδοση της Κοινοτικής Επιχείρησης Τυλίσου 1997
Το Μαλεβίζι, Έκδοση του Οργανισμού Ανάπτυξης Μαλεβιζίου (ΟΡ.Α.ΜΑ.),1998 
Το Ηράκλειον και ο Νομός του, Έκδοση της Νομαρχίας Ηρακλείου, 1971 
 
Ηλ.Κατάστημα
Φόρουμ
Videos
Site Map
Newsletter